Nu există comentarii încă

Celulele stem ajută la creșterea părului

Peste 80 de milioane de bărbați, femei și copii din Statele Unite suferă de pierderea părului. Genetica, îmbătrânirea, nașterea, tratamentul cancerului, arsurile și afecțiunile medicale cum ar fi alopecia pot provoca această afecțiunea. Căderea părului este adesea asociată cu stresul emoțional care poate reduce calitatea vieții și duce la anxietate și depresie. Oamenii de stiință de la Sanford Burnham Prebys au creat păr natural folosind celule stem pluripotent (iPSCs), o realizare știintăfică majoră care ar putea revoluționa acest domeniu al dermatologiei. Rezultatele au fost prezentate la reuniunea anuala a Societății Internaționale pentru Cercetare a celulelor Stem (ISSCR) și au primit un premiu de merit iar compania Stemson Therapeutics a licențiat această tehnologie.

„Noul nostru protocol depășește provocările tehnologice cheie care ne-au ținut descoperirea departe de situația din lumea reală”, a declarat Alexey Terskikh, profesor asociat în programul de dezvoltare, îmbătrânire și regenerare de la Sanford Burnham Prebys și co-fondator și responsabilul științific al Stemson Therapeutics. „Acum avem o metodă robustă, controlată pentru generarea părului natural care crește prin piele, utilizând o sursă nelimitată de celule papile dermice derivate din celulele iPSC umane. Acesta este un progres esențial în dezvoltarea terapiilor cu pierderi de păr bazate pe celule și domeniul medicinii regenerative. ”

Terskikh studiază un tip de celulă numită papilă dermică care se află în interiorul foliculului de păr. Aceste celule controlează creșterea părului, inclusiv grosimea părului, lungimea și ciclul de creștere. „Pierderea părului afectează profund viata multor oameni. O parte semnificativă a practicii mele implică atât barbații, cât și femeile care caută soluții la căderea părului”, spune Richard Chaffoo, MD, FACS, chirurg plastician, consilier medical la Stemson Therapeutics. „Sunt dornic să avansez această tehnologie revoluționară, care ar putea îmbunătăți viața a milioane de oameni care se luptă cu pierderea părului”.

Postează un comentariu