Imuno-Onco-Dermatologie
A 3-a Conferinţă a Asociaţiei de Imuno-Dermatologie
A 48-a Conferinţă a Societăţii de Imunologie din România 


18-21 Septembrie 2019 - Hotel Caro, Bucureşti

PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ

Eveniment de cea mai înaltă ținută științifică la care participă personalități din România și străinătate (SUA, Italia, Germania).

CERCETARE APLICATĂ

 Onco-imuno-dermatologia, imuno-dermato-pediatria, patologia imună în transplantul renal și afecțiunile cutanate din imuno-supresia post-transplant.

RECUNOAȘTERE PROFESIONALĂ

Eveniment cu participare internațională creditat EMC pentru membrii CMR și OBBCSSR.

Stimați Colegi,

Într-o epocă în care cercetarea științifică în elucidarea substratului imun al proceselor patologice din dermatologie, pediatrie, alergologie, oncologie etc, capătă amploare, conducerile Societății de Imunologie din România și a Asociației de Imumno-dermatologie consideră că a venit timpul concentrării atenției și resurselor spre acest domeniu captivant, dificil și amplu, în egală măsură.

Avem astfel onoarea să vă invităm să participați în perioada 18-21 septembrie 2019 la lucrările celei de a 48-a Conferințe a Societății de Imunologie din România și la a 3-a Conferință a Asociației de Imuno-dermatologie și să dezbateți împreună cu speakerii invitați ultimele noutăți în cercetarea fundamentală și aplicativă în domenii precum: onco-imuno-dermatologie; imuno-dermato-pediatrie; patologia imună în transplantul renal și afecțiunile cutanate din imuno-supresia post-transplant; noutăți în imunologia psoriazisului, etc.

Conferința comună a celor 2 societăți va debuta miercuri, 18 septembrie, cu o serie de lucrări prezentate sub tematica „Imunologia (tot) mai aproape de adevăr”. Lucrările vor continua joi, 19 septembrie, cu o zi consacrată temei „Imuno-dermatologia la congruența între specialități”. Vineri, 20 septembrie, va fi Conferința comună a Asociației Române de Imuno-Dermatologie, a Societății de Imunologie din România, a Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică și a Societăţii Române de Pediatrie, iar tematica propusă va fi „Imuno-dermato-pediatria la granița colaborării între pediatri, imunologi, dermatologi și alergologi”. Conferința se va încheia sâmbătă, 21 septembrie, cu o zi dedicată imuno – dermato – oncologiei printr-un workshop organizat in cadrul Proiectului PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0341 PATHDERM.

Acest workshop va disemina rezultatele cercetării fundamentale și aplicative pe care le-au obținut partenerii în proiect. Astfel veți putea accesa informații despre genomica melanomului, fenomene imune în regresia din melanom, aspecte de microscopie confocală în cancere și precancere cutanate; criterii de dermatoscopie în cancere de piele, etc.

Vă așteptăm să fiți alături de noi la un eveniment de înaltă ținută ștințiifică!

Conf. Univ. Dr. Daniel Boda
Președinte
Asociația de Imuno-Dermatologie din România

Înregistrează-te! Durează 5 minute!

Speakeri 

Conferinţa de Imuno-Dermatologie 

Conf. Univ. Dr. Daniel Boda 

Președinte al Asociației de Imuno-Dermatologie

Prof. Univ.Dr. Victor Cristea

Preşedinte al Societății de Imunologie din România

Prof. Univ. Dr. Coriolan Emil Ulmeanu

Conf. Univ. Dr. Roxana Silvia Bumbăcea

Președinte al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, Șef Disciplină Alergologie
UMF Carol Davila,
Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr Carol Davila”, București

Contactează-ne

Pentru intrebari legate de conferinta, program, cazari sau orice alta nelamurire ne puteti scrie la eveniment{@}imuno-dermatologie.ro sau prin formularul de aici.